fbpx
SLAĐANA NINA PERKOVIĆ // KNJIŠKE PREPORUKE

Preporuke tri odlična naslova za vas je ovaj put odabrala Slađana Nina Perković. Pogledajte o kojim je knjigama riječ i uživajte u čitanju!

Magdalena Blažević – U kasno ljeto

Jedna veoma važna i potrebna knjiga. Preporučila bih je naročito onima koji kažu da nemaju snage za takve teme. Da, ova knjiga će vas uništiti, ali glave zabijene u pijesak se ne stiže daleko. I još jedna mala poruka za sve one koji misle da su ratne teme izlizane: ovaj roman je upravo dokaz da ih još nismo ni načeli.

Saša Stanišić – Porijeklo

Slučajno sam naišla na ovu knjigu u biblioteci. Stajala je na polici “preporučujemo”, a kako “Vojnik i gramofon” Saše Stanišića već neko vrijeme stoji na “preporučujemo” polici moje kućne biblioteke, bez razmišljanja sam odlučila pozajmiti i “Porijeko”. Knjigu sam pročitala u jednom dahu, putujući razdrdanim busom bez klime od Banjaluke do Sarajeva. Nikad mi put nije brže i prijatnije prošao. Ako to nije najbolja preporuka za jedan roman, ne znam šta bi drugo moglo da bude.

Mihaela Šumić – Herbarij svete smrti

Drugačije od bilo čega što možete susresti na našoj književnoj sceni, “Herbarij svete smrti” je zbirka od dvanaest priča i štivo koje obavezno morate staviti na svoju listu za čitanje. Veoma dobro napisano. Mračno i moćno.

Slađana Nina Perković

Slađana Nina Perković je rođena 1981. godine u Banjaluci. Diplomirala je novinarstvo na Univerzitetu u Banjaluci i političku komunikaciju na Sorboni.  Do sada je objavila zbirku priča „Kuhanjeˮ. Ona svoje biografije uvijek piše prilično šturo zbog čega ćemo ovdje citirati šta je o njoj rekao novinar Branislav Predojević: „Talentovana književnica iz Banjaluke, koja trenutno živi u Francuskoj, uz povremene izlete na Balkan, nakon izlaska svog književnog prvijenca, zbirke priča „Kuhanjeˮ, u izdanju Imprimatura, prilično je uzburkala duhove na književnoj sceni regiona svojim duhovitim i britkim stilom pripovijedanja, originalnim tretmanom žensko-muških odnosa i snažnom prozom koja siječe kao hirurška oštrica kroz rutinu naših svakodnevnih života.ˮ „U jarkuˮ je njen prvi roman. 

Knjige Slađane Nine Perković

Dodaj komentar