fbpx

Vrste plaćanja iz Bosne i Hercegovine

Ako se nalazite u Bosni i Hercegovini, moguće je platiti na više različitih načina:

 • Plaćanje kreditnom karticom (Visa Classic, Visa Electron, Maestro, MasterCard), odmah pri narudžbi. Naplata se vrši preko Monri partnera. Više o sigurnosti naplate pročitajte ovdjePoštarina za narudžbe do 20 KM iznosi 3,5 KM. Za sve narudžbe preko 20 KM, poštarina je besplatna.
 • Plaćanje pouzećem. Knjige ćemo poslati brzom poštom, a platićete ih kuriru / poštaru pri isporuci. Usluga pouzeća plaća se 7 KM za narudžbe unutar BiH, ali ako narudžba prelazi 50 KM, onda poštarina ide na naš račun.
 • Plaćanje na žiro račun. Javite nam se na mejl imprimatur.izdavastvo@gmail.com ili preko neke od društvenih mreža i navedite koje knjige želite i na koju adresu da ih pošaljemo, a mi ćemo vam reći koliko tačno da uplatite. Nakon narudžbe, uplatite iznos u banci, pošti ili preko aplikacije na naš žiro račun. Ovo su naši podaci:Imprimatur d.o.o. Banja Luka
  Miše Stupara 4
  78000 Banja Luka
  Računi:
  5620998138418446 (NLB Banka a.d. Banja Luka)
  ili
  3383502257616697 (Unicredit Bank d.d. Mostar).

  Kad novac stigne na naš račun, poslaćemo knjige, a unutar pošiljke će biti račun. I u ovom slučaju poštarina ide na naš račun.

 • KupiNaKlik.ba je online shop Pošta Srpske i na njemu možete naći skoro sva naša izdanja. Najbolja stvar kod ovog online shopa jeste što je za sve narudžbe preko 20 KM poštarina besplatna, a plaćanje je pri pouzeću. To u praksi znači da je dovoljno naručiti dvije naše knjige ili jednu našu knjigu i nešto drugo iz ponude što ukupno prelazi 20 KM i ostvarili ste pravo na besplatnu dostavu bilo gdje na teritoriji Bosne i Hercegovine. Plaćate poštaru kad vam donese vaš paket. Naručivanje preko sajta KupiNaKlik.ba nije jedina opcija, kad je riječ o našim knjigama možete nam se jednostavno javiti na mejl imprimatur.izdavastvo@gmail.com ili u inboks na nekoj od društvenih mreža i reći 1) koje naslove da vam pošaljemo, 2) vaše podatke (ime i prezime, adresu i broj telefona).Napomena: Popusti koje periodično dajemo na našem sajtu ne važe za narudžbe putem KupiNaKlik sistema. Trenutnu ponudu i cijene naših naslova dostupnih za ovu vrstu naručivanja možete vidjeti na ovom linku.

Vrste plaćanja iz Srbije

Ako se nalazite u Srbiji, moguće je platiti na više različitih načina:

 • Plaćanje kreditnom karticom (Visa Classic, Visa Electron, Maestro, MasterCard), odmah pri narudžbi. Naplata se vrši preko Monri partnera. Više o sigurnosti naplate pročitajte ovdjePoštarina je u ovom slučaju 300 RSD. 
 • PostPak. PostPak je vrsta paketske usluge koju plaćate pri preuzimanju i koja trenutno funkcioniše između Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Kad je riječ o slanju knjiga, to je trenutno najjeftiniji način slanja i mi vam najtoplije preporučujemo da isprobate ovu opciju. Više o PostPaku možete saznati ovdje, a mi nudimo dvije opcije: narudžba tri knjige uz doplatu za od 420 dinara ili narudžba četiri knjige uz poštarinu o našem trošku. Plaćanje je pri pouzeću.Da biste nešto naručili na ovaj način dovoljno je da nam se javite na imprimatur.izdavastvo@gmail.com ili preko inboksa na nekoj od društvenih mreža i javite šta tačno želite i koji su vaši podaci za dostavu.Napomena: Preko ovog načina ne mogu se naručiti knjige koje su već na popustu, a moguće je i da carina naplati carinsku provjeru u iznosu od 4 €. Pošto još uvijek testiramo ovaj način dostave svi koji naruče tri odnosno četiri knjige na ovaj način za eventualne neočekivane troškove nastale zbog trećih strana dobiće još jednu dodatnu knjigu na poklon.Spisak prodajnih mjesta u Srbiji možete vidjeti ovdje.

Vrste plaćanja iz Crne Gore

Ako se nalazite u Crnoj Gori, moguće je platiti na više različitih načina:

 • Plaćanje kreditnom karticom (Visa Classic, Visa Electron, Maestro, MasterCard), odmah pri narudžbi. Naplata se vrši preko Monri partnera. Više o sigurnosti naplate pročitajte ovdje. Iznos poštarine će vam se prikazati pri narudžbi na web shopu.
 • PostPak. PostPak je vrsta paketske usluge koju plaćate pri preuzimanju i koja trenutno funkcioniše između Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Kad je riječ o slanju knjiga, to je trenutno najjeftiniji način slanja. Više o PostPaku možete saznati ovdje, a mi nudimo dvije opcije: narudžba tri knjige uz doplatu za od 3,5 € ili narudžba četiri knjige uz poštarinu o našem trošku. Plaćanje je pri pouzeću. Da biste nešto naručili na ovaj način dovoljno je da nam se javite na imprimatur.izdavastvo@gmail.com ili preko inboksa na nekoj od društvenih mreža i javite šta tačno želite i koji su vaši podaci za dostavu.Napomena: Preko ovog načina ne mogu se naručiti knjige koje su već na popustu, a moguće je i da carina naplati carinsku provjeru u iznosu od 4 €. Pošto još uvijek testiramo ovaj način dostave svi koji naruče tri odnosno četiri knjige na ovaj način za eventualne neočekivane troškove nastale zbog trećih strana dobiće još jednu dodatnu knjigu na poklon.Naše knjige u Crnoj Gori možete naručiti i preko sajta mamut.me, a spisak dostupnih naslova vas čeka ovdje.

Vrste plaćanja iz regiona i inostranstva

Ako se nalazite u inostranstvu, takođe ima više mogućih načina plaćanja:

 • Plaćanje kreditnom karticom (Visa Classic, Visa Electron, Maestro, MasterCard), odmah pri narudžbi. Naplata se vrši preko Monri partnera. Više o sigurnosti naplate pročitajte ovdje. Cijena poštarine automatski se obračunava i prikazuje prilikom narudžbe.
 • Plaćanje na devizni račun. Javite nam se na imprimatur.izdavastvo@gmail.com i navedite koju knjigu ili knjige želite i odakle ste, a mi ćemo vam reći koliko tačno da uplatite. Kad novac stigne na naš račun poslaćemo knjige, a unutar pošiljke će biti račun.