fbpx
Noviteti: Bratska pisma // prepiska Izeta Sarajlića i Erija de Luke

Bratska pisma, naše novo izdanje čija je pretprodaja počela 11. septembra, nastavljaju niz naslova koje spremamo u saradnji s Antikvarijatom Ramajana. Knjiga objedinjuje pisma koja su razmjenjivali književnici Eri de Luka i Izet Sarajlić. Kroz njihovu prepisku, upotpunjenu memoarskim zabilješkama Erija de Luke, iščitavamo svjedočanstvo dubokog i iskrenog prijateljstva. Književnost, rat, ljubav, smrt – sve su ovo teme kojih se ovi književnici dotiču u pismima koja spajaju ljepotu izraza, toplinu i dirljivost te potrebu da se na jedan poseban način osvjedoči istorija jednog prijateljstva, kultura dviju zemalja i iskrena radost čitanja i susreta. Knjiga stiže u prevodu Tvrtka Klarića.

„Biti Čovjek je počasno zvanje, reći će Izet u predgovoru svojoj zbirci Pisma. Prepiska između ove dvojice ’majstora ljudskosti’ u ovom našem dobu samoće i vječite uznemirenosti djeluje ljekovito na cjelokupan mentalni i emotivni život čitaoca, jer iz svakog pisma izvire svjesna odluka da se voli Čovjeka, što je u krajnjoj instanci najdublja potreba i čežnja svakog živog bića – voljeti i biti voljen (u svijetu prolaznosti i stradanja).”

Miroslav Gojković

„Svatko tko bude (pro)čitao Bratska pisma imat će neki svoj odgovor na pitanje zašto se ova knjiga tiče i nas ovdašnjih. Ovom prilikom i isključivo u svoje ime ukazao bih na dvoje, tj. na dvije – radosti: na jednoj strani je radost čitanja, tako očigledna kod obojice, kod Izeta i kod Errija. Druga je – radost susreta. Istina je, u ovoj nevelikoj knjizi dva pisca se raduju što im je život priuštio – susret. Ali zar se ne možemo radovati susretu s drugom osobom i mi pozemljari, bez ijedne bibliografske jedinice u životnoj bilanci?”

Tvrtko Klarić

Kako doći do knjige?

Pretprodaja knjige Bratska pisma počela je na našem sajtu u nedjelju 11. septembra, a dvije sedmice nakon toga, knjiga će se moći pronaći u redovnoj prodaji, kako na našem sajtu, tako i u odabranim knjižarama.

Knjige Erija de Luke:

Dodaj komentar