Prijavi se na newsletter!

Svake nedjelje donosimo zanimljive vijesti iz svijeta književnosti i pop-kulture, kao i sve korisne informacije za naše čitaoce. Postani dio naše zajednice!

Blog

Noviteti: Srce zapušteno kao malinjak, nova zbirka pjesama Emine Elezović

Noviteti: Srce zapušteno kao malinjak, nova zbirka pjesama Emine Elezović

Ljepota svakodnevnih rituala i jedan intimni ogled o melanholiji – to je ono što čitaoce čeka na stranicama nove zbirke pjesama Emine Elezović „Srce zapušteno kao malinjak“. Nova knjiga donosi sad već dobro poznat stil autorke i prepoznatljivo pjesničko uobličavanje motiva iz svakodnevnog života. Polja suncokreta, sigurnost ličnog prostora, slonovi o kojima se ne priča,

Pročitaj članak

SLAĐANA NINA PERKOVIĆ // KNJIŠKE PREPORUKE

SLAĐANA NINA PERKOVIĆ // KNJIŠKE PREPORUKE

Preporuke tri odlična naslova za vas je ovaj put odabrala Slađana Nina Perković. Pogledajte o kojim je knjigama riječ i uživajte u čitanju! Magdalena Blažević – U kasno ljeto Jedna veoma važna i potrebna knjiga. Preporučila bih je naročito onima koji kažu da nemaju snage za takve teme. Da, ova knjiga će vas uništiti, ali

Pročitaj članak

Novine 08

Novine 08

Novi broj “Novina” Objavljen je, u digitalnom formatu, osmi broj “Novina”, lista koji donosi vijesti i zanimljivosti iz svijeta književnosti. U julskom broju čitajte o knjigama koje su ušle u finale izbora za nagradu Women's Prize for Fiction, koji su to najtraženiji Imprimatur naslovi, nekoliko odabranih pjesama Mihaele Šumić, Emine Elezović i Maje Mihajlović, intervju

Pročitaj članak
POGLEDAJ SVE POSTOVE

U današnje vrijeme rijetkost je da možete naći pouzdane poslovne partnere kao što je to Imprimatur, koju karakteriše velika posvećenost poslu koji rade, vrhunski profesionalizam i kreativnost.

Dragan Močević
Dragan Močević

U moru pretencioznih, ostrašćenih i žutih medija, isplivao je jedan sasvim drugačiji 'Talas'. Tematski i vizuelno 'Talas' je daleko iznad svih ostalih časopisa koje sam listala u BiH, a odličan je primjer ostalim medijskim kućama koji vode bitku za štampana izdanja na našem tržištu. Istovremeno, 'Talas' vidim kao dobar stimulans za sve mlade ljude koji se iskreno bave novinarstvom, ali pomalo gube želju za ovom profesijom.

Ivana Šimundža

Meni je Imprimatur postao prepoznatljiv po izdanjima koja vrijedi pročitati, jer govore o temama koje nisu uvijek najvidljivije, ali su najvažnije za razvoj društva u kojem živimo. Sviđa mi se što daju šansu neafirmisanim autorima i što nam na taj način otkrivaju prave dragulje.

Hana Kazazović

Hadžiluk plemenitom snu je knjiga od koje je sve počelo. Ona mi je otvorila put ka Imprimaturu, na osnovu nje su stekli moje povjerenje. Sva naredna izdanja koja sam pročitala bila su samo potvrda kvaliteta.

Tatjana Marjanović

Kako da

poručim knjigu?