Septembarska top-lista

Najtraženije Imprimatur knjige u septembru

Septembar je iza nas, a u nastavku vas čeka kratki osvrt na to koji su naslovi iz našeg kataloga obilježili ovaj mjesec i izazvali najviše interesovanja kod čitalaca. Među izdvojenim naslovima ima i poezije i proze, i prevoda i domaće književnosti, sigurni smo: nešto za svakoga!

Bratska pisma: Izet Sarajlić i Eri de Luka

Novi naslov iz niza knjiga Erija de Luke koje objavljujemo u saradnji sa Antikvarijatom Ramajana jeste i ova prepiska sa Izetom Sarajlićem, upotpunjena Erijevim memoarskim zabilješkama. Književnost, rat, ljubav, smrt – sve su ovo teme kojih se ovi književnici dotiču u pismima koja spajaju ljepotu izraza, toplinu i dirljivost te potrebu da se na jedan poseban način osvjedoči istorija jednog prijateljstva, kultura dviju zemalja i iskrena radost čitanja i susreta.

Fernanda Melčor: Sezona uragana

Roman koji ne silazi sa naše liste najčitanijih, a mi bismo dodali: s razlogom! Knjiga meksičke autorke Fernande Melčor koja je dobila brojne svjetske književne nagrade i došla do užeg kruga za Međunarodnu Buker nagradu. Sezona uragana je priča o nasilju, o brutalnosti i izopačenosti. To su ujedno teme kojih se autorka, mada uz nešto drugačiji pristup, dotiče i u svom novom romanu Paradajs, koji nam stiže u drugoj polovini oktobra.

Slađana Nina Perković: U jarku

Roman za koji je autorka dobila posebno priznanje žirija za Nagradu Evropske unije za književnost, koji je kao obrazloženje naveo sljedeće: Slađana Nina Perković ima istinski savremen glas i njena knjiga bila je jedna od rijetkih koje su nas zaista uspjele nasmijati i pored toga što je tema koje se dotiče rat! Roman Slađane Nine Perković uskoro treba da se nađe i u prevodu na francuski, italijanski i bugarski jezik!

Emina Elezović: Srce zapušteno kao malinjak

Prva zbirka poezije Emine Elezović Iza vrata, objavljena je 2020. godine i uskoro je postala jedno od naših najtraženijih izdanja. Podjednako interesovanje izazvala je i njena nova zbirka, čije su pjesme ispunjene tugom i ljepotom koje se iščitavaju iz svakodnevnih rituala. Svijetu kojem surovost nije strana potrebna je upravo poezija koja svjedoči o ljepoti koja se, uprkos svemu, nastanjuje na mjestima tuge.

Berislav Blagojević: Nostalgija za nepostojećim

Zbirka priča za koju je Berislav Blagojević nagrađen regionalnom književnom nagradom Slavitude, zahvaljujući čemu knjiga treba da bude prevedena na francuski jezik. Priče ove zbirke čitaocu otkrivaju svijet fascinacija predmetima i pojavama iz svakodnevnog života, poput ragastova, pertlanja, zaturenih računa, odlazaka kod zubara, fiksnih telefona, starih atlasa ili ostavljenih dušeka na naduvavanje.

Gdje pronaći knjige?

Sve ove i mnoge druge podjednako sjajne knjige potražite na našoj internet knjižari. Naša izdanja potražite i u odabranim knjižarama širom BiH i Srbije ili preko internet prodajnih mjesta, kao što su knjiga.ba, delfi.rs, knjizare-vulkan.rs, mamut.me.

Dodaj komentar