Oktobarska top-lista

Najtraženije Imprimatur knjige u oktobru

Jeste li za jedan brzi osvrt na izbor naslova koji su kod naših čitalaca izazvali najviše interesovanja tokom oktobra? Tu su prevodi romana, domaće priče strave i užasa, malo publicistike… Za svakog se nađe nešto, sigurni smo!

Fernanda Melčor: Sezona uragana

I dalje je tu! Roman koji ne silazi sa naše liste najčitanijih, a mi bismo dodali: s razlogom! Knjiga meksičke autorke Fernande Melčor koja je dobila brojne svjetske književne nagrade i došla do užeg kruga za Međunarodnu Buker nagradu. Sezona uragana je priča o nasilju, o brutalnosti i izopačenosti.

Fernanda Melčor: Paradajs

A stigao nam je i novi roman ove fantastične meksičke spisateljice, takođe u prevodu naše Mihaele Šumić. Još jednom priča o nasilju i mržnji, ali sada iz malo drugačije perspektive: pratimo živote dvojice tinejdžera koji se upoznaju u luksuznom stambenom kompleksu Paradajs i koje povezuje jedna mračna namjera izrasla na temeljima opsesija i stremljenja da dostignu ono što im je uskraćeno. Melčor je još jednom pokazala da savršeno vlada jezikom i da su ovo teme o kojima ima još mnogo toga da kaže i napiše!

Milica Drobac Pavićević: Kako se podstiče kreativnost?

Ako vas zanima tema kreativnosti, bilo iz perspektive psihologa, učitelja, nastavnika, roditelja ili prosto želite saznati nešto više o ovom fenomenu, onda su knjige Milice Drobac Pavićević neizostavna literatura. Nakon što se pozabavila teorijskim segmentom i istorijskim razvojem koncepta kreativnosti u svojoj prvoj knjizi, autorka se okrenula praktičnim aspektima i uobličila ih u ovoj knjizi, koja nudi niz smjernica i zadataka kako možemo podsticati i razvijati kreativnost, prvenstveno kod učenika, ali i u svakodnevnom životu.

Ninoslav Mitrović: Gluvo doba

Zbirka priča strave i užasa štivo je koje atmosferom savršeno odgovara ovom jesenjem periodu. Priče Ninoslava Mitrovića bazirane su na domaćoj mitologiji i narodnim predanjima, što ih čini posebno zanimljivim našim čitaocima. Ako ste za čitalačku avanturu gdje srećete vampire, drekavce, vještice, nave i druga slična bića, ovo je knjiga za vas!

Đanriko Karofiljo: Privremena savršenstva

Drago nam je da interesovanje za ovaj italijanski noar nije splasnulo, pogotovo jer nam krajem godine stiže i prevod trećeg romana ovog autora u našem izdanju. Do tada, ako želite da se upoznate s pisanjem jednog od najpopularnijih italijanskih pisaca, tu su romani iz serije koja prati život advokata Gvida Gverijerija. Nešto za sve ljubitelje krimi i detektivskih priča i one posebne atmosfere juga Italije!

Gdje pronaći knjige?

Sve ove i mnoge druge podjednako sjajne knjige potražite na našoj internet knjižari. Naša izdanja potražite i u odabranim knjižarama širom BiH i Srbije ili preko internet prodajnih mjesta, kao što su knjiga.ba, delfi.rs, knjizare-vulkan.rs, mamut.me.

Dodaj komentar