Najtraženije u januaru

Koje su to najtraženije Imprimatur knjige u januaru?

U nastavku dijelimo s vama listu sa naslovima koji predstavljaju najtraženije naše knjige u januaru. Evo šta se to čitaocima učinilo najzanimljivijim na samom početku godine.

Maja Mihajlović: Brodovi, bogovi i mali požari u rukama

Zbirka poezije kojom smo otvorili ovu godinu i koja je odmah zainteresovala brojne čitaoce i našla se u samom vrhu najtraženijih januarskih naslova. Pjesme koje udaraju direktno u glavu i stižu direktno do srca, kako je u recenziji napisao Stevo Grabovac, koji je zajedno sa Miroslavom Gojkovićem radio na uređivanju ove knjige. Ako volite poeziju koja spaja obične, svakodnevne slike i prijemčiv izraz sa postavljanjem pitanja o sebi, smislu postojanja, Bogu, svijetu, čežnji i ljubavi, onda vam od srca preporučujemo ovu knjigu.

Stevo Grabovac: Mulat albino komarac

Roman Steve Grabovca se bez sumnje nalazi na spisku vama omiljenih naših izdanja još od trenutka objavljivanja 2019. godine. Najuži izbor za NIN-ovu nagradu dodatno je pomogao tome da knjiga dođe do velikog broja čitalaca. Roman o izgubljenoj generaciji, o predratnom, ratnom i postratnom društvu, o potrazi za smislom.

Fernanda Melčor: Sezona uragana

Kraj 2021. godine i početak 2022. definitivno je obilježilo upoznavanje naše čitalačke publike sa stvaralaštvom Fernande Melčor, jedne od autorki koje se bez ikakve sumnje svrstavaju u sami vrh savremene meksičke književnosti. „Sezona uragana” (u prevodu Mihaele Šumić), sa inspiracijom u istinitom događaju iz okoline Verakruza i u stilu Gabrijela Garsije Markesa u njegovom romanu „Patrijarhova jesen”, donosi nam nesvakidašnju ali virtuozno ispripovijedanu priču o brutalnosti, izopačenosti i nasilju. Knjiga koje se ne propušta!

Vasilije Glomazić: Antiklimaks

Prvi roman Vasilija Glomazića donosi nam priču o Slobodanu Karlu, junaku koji petnaest godina jalovo pokušava da napiše „najbolji roman na svijetu” kojim će prekoračiti samozadatu granicu i sebe nazvati piscem – čovjekom koji živi isključivo od pisanja. „Antiklimaks” je priča o prosječnosti, želji za impresioniranjem, sujeti, narcisizmu, ludilu, usamljenosti i samoironičnosti. Istovremeno, „Antiklimaks” je i pripitomljavanje svega navedenog. „Antiklimaks” je priča o slučajnosti i sreći koju će uspješni i ostvareni rijetko pomenuti.

Đanriko Karofiljo: Mjera vremena

Ovaj pregled završavamo knjigom kojom smo zatvorili 2021. godinu. U prevodu Borisa Maksimovića, stiže nam još jedan roman veoma popularnog italijanskog pisca Đanrika Karofilja. Mjera vremena pripada seriji romana koji prate život advokata Gvida Gverijerija. Riječ je o jednoj napetoj sudskoj drami smještenoj na jugu Italije, ali to je ujedno i priča o strasti i protoku vremena. Droga, narko-dileri, telefonska prisluškivanja, obračuni mafijaških klanova samo su neki od elemenata koji postaju važni za dalji razvoj toka romana i pokušaj otkrivanja istine, ali posebno treba istaći namjeru autora da nam što vjernije približi prirodu samog sudskog postupka.

Gdje pronaći knjige?

Sve ove i mnoge druge podjednako sjajne knjige potražite na našoj internet knjižari. Naša izdanja potražite i u odabranim knjižarama širom BiH i Srbije ili preko internet prodajnih mjesta, kao što su knjiga.ba, delfi.rs, knjizare-vulkan.rs, mamut.me.

Dodaj komentar