Martovska top-lista

Koje su to najtraženije Imprimatur knjige u martu?

U nastavku slijedi martovska top-lista naših naslova. Evo šta se to čitaocima učinilo najzanimljivijim tokom prethodnog mjeseca.

Fernanda Melčor: Sezona uragana

Kraj 2021. godine i početak 2022. definitivno je obilježilo upoznavanje naše čitalačke publike sa stvaralaštvom Fernande Melčor, jedne od autorki koje se bez ikakve sumnje svrstavaju u sami vrh savremene meksičke književnosti. „Sezona uragana” (u prevodu Mihaele Šumić), sa inspiracijom u istinitom događaju iz okoline Verakruza i u stilu Gabrijela Garsije Markesa u njegovom romanu „Patrijarhova jesen”, donosi nam nesvakidašnju ali virtuozno ispripovijedanu priču o brutalnosti, izopačenosti i nasilju. Knjiga koje se ne propušta!

Đanriko Karofiljo: Mjera vremena

U prevodu Borisa Maksimovića, stiže nam novi roman veoma popularnog italijanskog pisca Đanrika Karofilja. Mjera vremena pripada seriji romana koji prate život advokata Gvida Gverijerija. Riječ je o jednoj napetoj sudskoj drami smještenoj na jugu Italije, ali to je ujedno i priča o strasti i protoku vremena. Droga, narko-dileri, telefonska prisluškivanja, obračuni mafijaških klanova samo su neki od elemenata koji postaju važni za dalji razvoj toka romana i pokušaj otkrivanja istine, ali posebno treba istaći namjeru autora da nam što vjernije približi prirodu samog sudskog postupka.

Ivana Bajić-Hajduković: Može li se pobeći od tuge?

Novi naslov iz naše edicije publicistike Metamorfoze odmah po objavljivanju našao se pri vrhu liste naslova koji su zainteresovali naše čitaoce. Knjiga „Može li se pobeći od tuge?” Ivane Bajić-Hajduković oslikava intimnost porodičnih odnosa trajno obilježenih masovnom emigracijom mladih na samom kraju dvadesetog vijeka. Kroz šest poglavlja ove knjige ukazuje se na primjere žrtvovanja majki čija su djeca napustila zemlju, ilustruje se njihov osjećaj višestrukog gubitka – porodice, svega poznatog, stabilnosti i identiteta – ali se istovremeno ovom knjigom daje glas i prostor ženama da podijele svoja iskustva koja su dugo bila zanemarivana ili skrivana u intimnosti doma.

Đanriko Karofiljo: Privremena savršenstva

Na martovskoj top-listi našao se još jedan roman Đanrika Karofilja, takođe u prevodu Borisa Maksimovića. U ovom romanu, advokatu Gverijeru za pomoć se obraćaju roditelji jedne nestale djevojke. Manueli Feraro se izgubio svaki trag jedne nedjelje prije više od šest mjeseci. Karabinjeri su sproveli detaljnu istragu koja nije otkrila ništa konkretno, a javni tužilac se sprema da zatvori istragu. Polazeći od dostupnih dokumenata, Gvido Gverijeri započinje sopstvenu istragu, koja će ga odvesti mnogo dalje nego što je i sam očekivao. Pravo uživanje za sve ljubitelje krimi-priča!

Ovaj roman je ujedno i naša knjiga mjeseca, te ga možete do kraja aprila poručiti po 30% nižoj cijeni na našem sajtu.

Ninoslav Mitrović: Gluvo doba

Ovomjesečnu listu završavamo zbirkom priča Ninoslava Mitrovića. „Gluvo doba” predstavlja zbirku priča strave i užasa koje su inspiraciju našle u srpskim narodnim predanjima i mitologiji. Zahvaljujući nesvakidašnjem talentu autora da krajnje slikovito izgradi atmosferu svijeta o kojem piše, čitalac lako biva izmješten u literarni prostor kojim se kreću drekavci, vampiri, more, vještice, navi, vodeni carevi i druga bića iz slovenske mitologije. To je svijet zaboravljenih zavjeta koji dolaze na naplatu, svijet varoši koje se s maglom pojavljuju nečistim danima, svijet sila koje iz zaborava i davnih priča svako malo zakorače s ove strane.

Gdje pronaći knjige?

Sve ove i mnoge druge podjednako sjajne knjige potražite na našoj internet knjižari. Naša izdanja potražite i u odabranim knjižarama širom BiH i Srbije ili preko internet prodajnih mjesta, kao što su knjiga.ba, delfi.rs, knjizare-vulkan.rs, mamut.me.

Dodaj komentar