Prijavi se na newsletter!

Svake nedjelje donosimo zanimljive vijesti iz svijeta književnosti i pop-kulture, kao i sve korisne informacije za naše čitaoce. Postani dio naše zajednice!

Blog

Razgovor s autorkom: EMINA ELEZOVIĆ

Razgovor s autorkom: EMINA ELEZOVIĆ

Kako bi u najkraćem nekom idealnom čitaocu opisala novu zbirku pjesama “Srce zapušteno kao malinjak? Malo je teško da iz svoje perspektive opisujem sopstvenu zbirku, ali recimo ja bih je čitala kad dođem s posla, obujem pokućnice i pokušavam da ne mislim šta praviti za večeru. Ili nedjeljom kad se veš stavi u mašinu. Zašto

Pročitaj članak

Noviteti: Bratska pisma // prepiska Izeta Sarajlića i Erija de Luke

Noviteti: Bratska pisma // prepiska Izeta Sarajlića i Erija de Luke

Bratska pisma, naše novo izdanje čija je pretprodaja počela 11. septembra, nastavljaju niz naslova koje spremamo u saradnji s Antikvarijatom Ramajana. Knjiga objedinjuje pisma koja su razmjenjivali književnici Eri de Luka i Izet Sarajlić. Kroz njihovu prepisku, upotpunjenu memoarskim zabilješkama Erija de Luke, iščitavamo svjedočanstvo dubokog i iskrenog prijateljstva. Književnost, rat, ljubav, smrt – sve

Pročitaj članak

Julska top-lista

Julska top-lista

Najtraženije Imprimatur knjige ovog ljeta Mjesec jul je iza nas, a evo i kratkog osvrta na to koji su naslovi iz Imprimaturovog kataloga obilježili ovaj ljetni mjesec. Lista je, kako to obično biva, zaista raznolika, pa među naslovima ima i romana i poezije, ali i publicistike. Možda baš među ovim knjigama pronađete i nešto što

Pročitaj članak
POGLEDAJ SVE POSTOVE

U današnje vrijeme rijetkost je da možete naći pouzdane poslovne partnere kao što je to Imprimatur, koju karakteriše velika posvećenost poslu koji rade, vrhunski profesionalizam i kreativnost.

Dragan Močević
Dragan Močević

U moru pretencioznih, ostrašćenih i žutih medija, isplivao je jedan sasvim drugačiji 'Talas'. Tematski i vizuelno 'Talas' je daleko iznad svih ostalih časopisa koje sam listala u BiH, a odličan je primjer ostalim medijskim kućama koji vode bitku za štampana izdanja na našem tržištu. Istovremeno, 'Talas' vidim kao dobar stimulans za sve mlade ljude koji se iskreno bave novinarstvom, ali pomalo gube želju za ovom profesijom.

Ivana Šimundža

Meni je Imprimatur postao prepoznatljiv po izdanjima koja vrijedi pročitati, jer govore o temama koje nisu uvijek najvidljivije, ali su najvažnije za razvoj društva u kojem živimo. Sviđa mi se što daju šansu neafirmisanim autorima i što nam na taj način otkrivaju prave dragulje.

Hana Kazazović

Hadžiluk plemenitom snu je knjiga od koje je sve počelo. Ona mi je otvorila put ka Imprimaturu, na osnovu nje su stekli moje povjerenje. Sva naredna izdanja koja sam pročitala bila su samo potvrda kvaliteta.

Tatjana Marjanović

Kako da

poručim knjigu?