Prijavi se na newsletter!

Svake nedjelje donosimo zanimljive vijesti iz svijeta književnosti i pop-kulture, kao i sve korisne informacije za naše čitaoce. Postani dio naše zajednice!

Blog

Noviteti: Žena bez domovine // zbirka poezije Evan Boland

Noviteti: Žena bez domovine // zbirka poezije Evan Boland

Ljubitelje poezije sigurno će obradovati vijest da je stigao prevod zbirke pjesama jedne od najistaknutijih savremenih irskih pjesnikinja. Riječ je o zbirci “Žena bez domovine” Evan Boland, koju je prevela

Pročitaj članak

Oktobarska top-lista

Oktobarska top-lista

Najtraženije Imprimatur knjige u oktobru Jeste li za jedan brzi osvrt na izbor naslova koji su kod naših čitalaca izazvali najviše interesovanja tokom oktobra? Tu su prevodi romana, domaće priče

Pročitaj članak

Razgovor s autorkom: MILICA DROBAC PAVIĆEVIĆ

Razgovor s autorkom: MILICA DROBAC PAVIĆEVIĆ

Milica Drobac Pavićević profesorica je na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci. Doktorsku disertaciju pod nazivom „Psihološki efekti vježbe i transfera u razvoju kreativnosti kod intelektualno darovitih učenika

Pročitaj članak
POGLEDAJ SVE POSTOVE

U današnje vrijeme rijetkost je da možete naći pouzdane poslovne partnere kao što je to Imprimatur, koju karakteriše velika posvećenost poslu koji rade, vrhunski profesionalizam i kreativnost.

Dragan Močević
Dragan Močević

U moru pretencioznih, ostrašćenih i žutih medija, isplivao je jedan sasvim drugačiji 'Talas'. Tematski i vizuelno 'Talas' je daleko iznad svih ostalih časopisa koje sam listala u BiH, a odličan je primjer ostalim medijskim kućama koji vode bitku za štampana izdanja na našem tržištu. Istovremeno, 'Talas' vidim kao dobar stimulans za sve mlade ljude koji se iskreno bave novinarstvom, ali pomalo gube želju za ovom profesijom.

Ivana Šimundža

Meni je Imprimatur postao prepoznatljiv po izdanjima koja vrijedi pročitati, jer govore o temama koje nisu uvijek najvidljivije, ali su najvažnije za razvoj društva u kojem živimo. Sviđa mi se što daju šansu neafirmisanim autorima i što nam na taj način otkrivaju prave dragulje.

Hana Kazazović

Hadžiluk plemenitom snu je knjiga od koje je sve počelo. Ona mi je otvorila put ka Imprimaturu, na osnovu nje su stekli moje povjerenje. Sva naredna izdanja koja sam pročitala bila su samo potvrda kvaliteta.

Tatjana Marjanović

Kako da

poručim knjigu?